Kingpolis Connected (track & trace )

8.png

Bij Kingpolis bieden we de mogelijkheid om fietsen te verzekeren met track & trace. We maken een onderscheid tussen fietsen waarvoor het gebruik van track & trace "verplicht" is en fietsen waarbij dit niet het geval is.

Verplicht Track & Trace
Bepaalde fietsen kunnen alleen worden verzekerd met track & trace, wat we 'verplicht connected' noemen. Zonder deze trackingfunctionaliteit kan de fiets niet worden verzekerd. Het is belangrijk om te weten dat als de tracker niet werkt op het moment van diefstal, er geen uitkering volgt. We raden u aan om de voorwaarden zorgvuldig door te nemen.

De volgende fietsen vallen onder de verplicht connected verzekering:
Urban Arrow en Riese & Müller

De verplicht connected verzekering voor Urban Arrow bakfietsen en Riese & Müller E-bikes is alleen verkrijgbaar via de bij Kingpolis aangesloten rijwielzaken (niet online). Voor de voorwaarden kunt u hier klikken: KP Fietsverzekering NL Algemeen I Connected 01-05-2023-verplicht. 

Niet verplicht Track & Trace
Als uw fiets is uitgerust met een track & trace systeem, kunt u uw fiets online of via de bij Kingpolis aangesloten rijwielzaken verzekeren op de E-bike Casco Compleet verzekering. Er zijn geen aanvullende track & trace voorwaarden van toepassing. Voor de voorwaarden kunt u hier klikken: KP Fietsverzekering NL Algemeen l 01-05-2023.pdf

Wij werken alleen samen met de volgende erkende track & trace providers:

Tracefy (GPS-tracker); diefstal kan doorgegeven worden via de app van Tracefy. Opsporing wordt uitgevoerd door G4S.

Fris Nederland B.V. (Smart Tracker); diefstal kan doorgegeven worden via de app van Fris of van toepassing zijnde ingebouwde Tracker. (bijvoorbeeld Gazelle of Urban Arrow) Opsporing wordt uitgevoerd door Fris Nederland B.V.

Direct online regelen

Diefstal van uw fiets melden

Het is belangrijk dat u binnen 5 dagen (online) aangifte doet. Daarna helpen wij u om uw diefstalclaim snel en goed af te handelen. Na goedkeuring van de diefstalclaim kunt u bij uw rijwielzaak een nieuwe fiets uitzoeken.

Schade van uw fiets melden

Heeft u schade? Dan zorgt Kingpolis dat u zo snel mogelijk weer kunt fietsen. Uw rijwielzaak zorgt voor de reparatie van uw fiets, Kingpolis zorgt voor de administratieve afhandeling van de schade.

Wijziging van uw gegevens doorgeven

Zorg ervoor dat wij altijd uw actuele adres- en contactgegevens hebben, om zo goed verzekerd te blijven. Gaat u verhuizen of wijzigen uw contactgegevens? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door onder vermelding van uw polisnummer via info@kingpolis.nl