Track &Trace

Is uw verzekerde fiets uitgerust met een door Kingpolis erkend Track & Trace systeem? Dan is onderstaande van belang om kennis van te nemen.

Track & Trace systeem

Dit is een door Kingpolis erkende dienst (provider) die bestaat uit een zender (tracker) die vast is gemonteerd op de fiets en een abonnement voor opsporing en dataverkeer. De zender verzamelt door gebruikmaking van het dataverkeer de locatiegegevens van de fiets met als doel om na een diefstalmelding de fiets terug te vinden. In geval van diefstal zullen wij de gelogde data met betrekking tot de fiets en de zender opvragen bij de provider. Wij werken alleen samen met providers die zijn erkend door Kingpolis. 

IS UW FIETS GESTOLEN? Geef dan direct de diefstal van uw fiets altijd door via de app van de Track & Trace provider, waarna de opsporingsactie direct kan starten. Heeft u (nog) geen actieve app en wel een Connected verzekering, meld de diefstal dan direct bij de meldkamer van Fris Nederland via tel. 085-0653116.

PROVIDERS waar Kingpolis mee samenwerkt zijn:

Tracefy

Tracefy is een jong tech bedrijf met een team enthousiaste professionals. In hun thuisbasis - een voormalige staalfabriek aan de rand van het historische centrum van Delft - werken ze aan de verdere ontwikkeling van hun dienstverlening. Want technisch is er altijd nog meer mogelijk en zij zoeken de grenzen daarin graag op!

FRIS Nederland B.V. (Find, Recover & Insurance-Service) 

Fris Nederland B.V. is de marktleider in de opsporing van gestolen fietsen voorzien van een Track en Trace oplossing. Zij leveren o.a. track en trace oplossingen die ze in Nederland ontwikkelen en produceren. Elk type fiets kunnen ze tegenwoordig van een tracker voorzien. Met de bijbehorende app kunt u bijvoorbeeld uw e-bike, racefiets, bakfiets of fiets voor woon-werk-verkeer volgen. De zender heeft een preventieve werking en bij diefstal vinden de opsporingsteams van FRIS uw fiets weer voor u terug.

VILOC

Heeft u een tracker van Viloc? De opsporing wordt gedaan door Allsetra. Het telefoonnummer van deze meldkamer is 085-1300980. 

Gazelle

Heeft u een Gazelle Connect fiets (leverdatum vanaf 25 juni 2021) gekocht bij de rijwielzaak en is deze verzekerd bij Kingpolis? Dan gelden ook Kingpolis Connect voorwaarden. 

Voorwaarden Kingpolis Connected

Direct online regelen

Diefstal van uw fiets melden

Het is belangrijk dat u binnen 5 dagen (online) aangifte doet. Daarna helpen wij u om uw diefstalclaim snel en goed af te handelen. Na goedkeuring van de diefstalclaim kunt u bij uw rijwielzaak een nieuwe fiets uitzoeken.

Schade van uw fiets melden

Heeft u schade? Dan zorgt Kingpolis dat u zo snel mogelijk weer kunt fietsen. Uw rijwielzaak zorgt voor de reparatie van uw fiets, Kingpolis zorgt voor de administratieve afhandeling van de schade.

Wijziging van uw gegevens doorgeven

Zorg ervoor dat wij altijd uw actuele adres- en contactgegevens hebben, om zo goed verzekerd te blijven. Gaat u verhuizen of wijzigen uw contactgegevens? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door onder vermelding van uw polisnummer via info@kingpolis.nl