Track &Trace

Is uw verzekerde fiets uitgerust met een door Kingpolis erkend Track & Trace systeem? Dan is onderstaande van belang om kennis van te nemen.

Track & Trace systeem

Dit is een door Kingpolis erkende dienst (provider) die bestaat uit een tracker (zender) die vast is gemonteerd op de fiets en een abonnement voor opsporing en dataverkeer. Kingpolis biedt diverse Connected verzekeringen* (inclusief Track & trace) aan. Welke Connected verzekering voor u van toepassing is, is afhankelijk van het merk van uw fiets en/of de keuze voor merk tracker (zender). De tracker verzamelt door gebruikmaking van het dataverkeer de locatiegegevens van de fiets met als doel na een diefstalmelding de fiets terug te vinden.

* de Connected verzekering is alleen af te sluiten via de bij Kingpolis aangesloten rijwielzaken (niet online af te sluiten). LET OP: premies en voorwaarden kunnen per merk verschillen, afhankelijk van de dienstverlening (opsporing en data-abonnement).

Abonnement voor opsporing en dataverkeer.

Naast een ingebouwde of vast gemonteerde tracker is een abonnement voor opsporing en dataverkeer verplicht. Of u zelf het abonnement dient te betalen of dat dit in de verzekeringspremie is opgenomen, is afhankelijk van het merk tracker. Het volgende is altijd verplicht:

  • de tracker dient ingebouwd of vast gemonteerd te zijn op de fiets
  • de verzekerde heeft een actief abonnement voor opsporing en dataverkeer

Is de fiets gestolen? Dan moet u direct de diefstal doorgeven via de app van de Track & Trace provider, waarna de opsporingsactie direct kan starten.

Wordt de fiets teruggevonden? Dan wordt de fiets door de opsporingsdienst teruggebracht bij u of bij de rijwielzaak. Eventuele schade aan de fiets is gedekt op de Kingpolis Connected verzekering.

Wordt de fiets niet teruggevonden door de opsporingsdienst? Dan moet u aangifte doen van diefstal bij de politie en melding hiervan doen bij Kingpolis. Let op; het is van belang dat Kingpolis naast de aangifte en de sleutels van de gestolen fiets ook de bevestiging ontvangt van de Track & Trace provider dat de fiets niet teruggevonden is. Tevens moet in deze bevestiging staan dat er een werkende tracker op de fiets zat ten tijde van de diefstal. (Dit is een verplicht document) Voor dit document verwijzen wij u naar de app of naar de Track & Trace provider. Wanneer de diefstal goedgekeurd wordt door Kingpolis ontvangt u een nieuwe fiets.

Wij werken alleen samen met de volgende erkende Track & Trace providers:

Tracefy (GPS-tracker); diefstal kan doorgegeven worden via de app van Tracefy. Opsporing wordt uitgevoerd door G4S.

Fris Nederland B.V. (Smart Tracker); diefstal kan doorgegeven worden via de app van Fris of van toepassing zijnde ingebouwde Tracker. (bijvoorbeeld Gazelle of Urban Arrow) Opsporing wordt uitgevoerd door Fris Nederland B.V.

Alleen wanneer er (nog) geen actieve app is en wel een Connected verzekering dan kan de diefstal doorgegeven worden via de Meldkamer van Fris NL op tel. 085-0653116.

Allsetra (Viloc Tag); diefstal kan doorgegeven worden via de app van Allsetra of via de meldkamer van Allsetra op tel. 085-1300980. Opsporing wordt uitgevoerd door ABS.

Voorwaarden Kingpolis Connected

Direct online regelen

Diefstal van uw fiets melden

Het is belangrijk dat u binnen 5 dagen (online) aangifte doet. Daarna helpen wij u om uw diefstalclaim snel en goed af te handelen. Na goedkeuring van de diefstalclaim kunt u bij uw rijwielzaak een nieuwe fiets uitzoeken.

Schade van uw fiets melden

Heeft u schade? Dan zorgt Kingpolis dat u zo snel mogelijk weer kunt fietsen. Uw rijwielzaak zorgt voor de reparatie van uw fiets, Kingpolis zorgt voor de administratieve afhandeling van de schade.

Wijziging van uw gegevens doorgeven

Zorg ervoor dat wij altijd uw actuele adres- en contactgegevens hebben, om zo goed verzekerd te blijven. Gaat u verhuizen of wijzigen uw contactgegevens? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door onder vermelding van uw polisnummer via info@kingpolis.nl