E-bike verzekeren tegen diefstal en cascoschade

Dat het belangrijk is om uw e-bike goed te verzekeren blijkt uit recente cijfers: 1 op de 10 nieuw gekochte elektrische fietsen wordt gestolen.

Bij Kingpolis handelen we uw diefstalclaim snel en goed af. U dient zelf binnen 5 dagen (online) aangifte te doen bij de politie, daarna kunt u bij ons online de diefstal van uw fiets melden. Na goedkeuring van uw diefstalclaim kunt u bij uw rijwielzaak een nieuwe fiets uitzoeken.

 

  • Wanneer een diefstalclaim wordt toegewezen, kunt u een vervangende fiets uitzoeken ter waarde van maximaal het verzekerde bedrag
  •  Een eigen risico van 5% of 10% van het vastgestelde schadebedrag bij diefstal, en €50,- bij cascoschade
  • Geen afschrijving gedurende vijf jaar

Heeft u schade? Dan zorgt Kingpolis dat u zo snel mogelijk weer kunt fietsen. U kunt bij ons online uw schade melden. Uw rijwielzaak zorgt voor de reparatie van uw fiets, Kingpolis zorgt voor de administratieve afhandeling van de schade.

  • Dekking bij schade aan uw fiets door van buitenkomende oorzaken, zoals bijvoorbeeld schade door een val of een ongeval
  • Slijtage van de fiets en onderdelen is niet verzekerd
  •  Een eigen risico van 5% of 10% van het vastgestelde schadebedrag bij diefstal, en €50,- bij cascoschade
  • Schade aan de accu is beperkt verzekerd, natuurlijk geldt bij aanschaf wel normale fabrieksgarantie
 

 

Sluit hier uw verzekering af

WA verzekering speed pedelec

speed pedelec.jpg

Let op: bij een speed pedelec moet u een verplichte WA- verzekering afsluiten!

Als u een speed pedelec heeft gekocht, bent u wettelijk verplicht hier een WA verzekering voor af te sluiten. Dat kunt u zelf regelen via uw verzekeringsadviseur. Dit is niet mogelijk via Kingpolis.

Pechhulp

24/7 Pechhulp

Indien u pechhulp hebt meeverzekerd kunt u bij pech 24/7 een beroep doen op onze alarmcentrale. Het telefoonnummer kunt u vinden op uw pechhulppas.

Kortom; als u onderweg strandt, zelfs ten gevolge van een lekke band (maximaal 3 keer per jaar) dan wordt u, met uw fiets, opgehaald en naar keuze naar een rijwielzaak of naar uw (vakantie)huis gebracht.

Meer over pechhulp
Verhaalsrechtsbijstand

Is er een aansprakelijke tegenpartij?

Heeft u bij een ongeval met uw fiets letselschade opgelopen? Dan kunnen wij u helpen deze schade te verhalen op de aansprakelijke tegenpartij.  De fietser wordt in de wet gezien als de “zwakkere verkeersdeelnemer”. Dat betekent dat er een goede kans is dat u uw (letsel)schade kunt verhalen en daar helpen wij u graag bij. 

U betaalt voor deze verhaalservice geen extra kosten!

Direct online regelen

Diefstal van uw fiets melden

Het is belangrijk dat u binnen 5 dagen (online) aangifte doet. Daarna helpen wij u om uw diefstalclaim snel en goed af te handelen. Na goedkeuring van de diefstalclaim kunt u bij uw rijwielzaak een nieuwe fiets uitzoeken.

Schade van uw fiets melden

Heeft u schade? Dan zorgt Kingpolis dat u zo snel mogelijk weer kunt fietsen. Uw rijwielzaak zorgt voor de reparatie van uw fiets, Kingpolis zorgt voor de administratieve afhandeling van de schade.

Wijziging van uw gegevens doorgeven

Zorg ervoor dat wij altijd uw actuele adres- en contactgegevens hebben, om zo goed verzekerd te blijven. Gaat u verhuizen of wijzigen uw contactgegevens? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door onder vermelding van uw polisnummer via info@kingpolis.nl