Track-and-trace

Dure e-bikes (verzekerde waarde vanaf €4500 of meer) of speciale e-bikes kunnen alleen verzekerd worden met een goedgekeurd track-and-tracesysteem. Naast de verplichting van een 2e slot, moet uw e-bike ook voorzien zijn van een goedgekeurd track-and-tracesysteem. Of deze verplichting voor uw e-bike geldt, staat vermeld op uw polisblad.

Wat is een goedgekeurd track-and-tracesysteem?

Een track-and-tracesysteem zorgt ervoor dat we uw e-bike altijd kunnen terugvinden. Het systeem bestaat uit een zender (tracker) op uw fiets die locatie-informatie naar een ontvanger stuurt. De ontvanger is een bedrijf met een opsporingsdienst. U moet een abonnement afsluiten bij een door ons goedgekeurde opsporingsdienst. Kijk hier voor goedgekeurde bedrijven en systemen.

Wie betaalt het track-and-tracesysteem?

U betaalt zelf voor het systeem, de installatie en het abonnement. Bij defecten betaalt u zelf voor reparatie of vervanging. U bent verantwoordelijk voor een werkend track-and-tracesysteem.

Wat als het track-and-tracesysteem niet werkt?

Als uw e-bike wordt gestolen en de zender werkt niet goed, dan ontvangt u geen vervangende e-bike en betalen we niets, ongeacht de reden van het defect.

 

Goedgekeurde track-and-trace systemen

Direct online regelen

Diefstal van uw fiets melden

Het is belangrijk dat u binnen 5 dagen (online) aangifte doet. Daarna helpen wij u om uw diefstalclaim snel en goed af te handelen. Na goedkeuring van de diefstalclaim kunt u bij uw rijwielzaak een nieuwe fiets uitzoeken.

Schade van uw fiets melden

Heeft u schade? Dan zorgt Kingpolis dat u zo snel mogelijk weer kunt fietsen. Uw rijwielzaak zorgt voor de reparatie van uw fiets, Kingpolis zorgt voor de administratieve afhandeling van de schade.

Wijziging van uw gegevens doorgeven

Zorg ervoor dat wij altijd uw actuele adres- en contactgegevens hebben, om zo goed verzekerd te blijven. Gaat u verhuizen of wijzigen uw contactgegevens? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door onder vermelding van uw polisnummer via info@kingpolis.nl