23 augustus 2022

De Doorlopende verzekering

Deze verzekering kent geen vaste einddatum meer. Dat wil zeggen dat ook na de 60ste maand de verzekering gewoon doorloopt. Uiteraard kan de klant gewoon zelf de overeenkomst beëindigen op ieder moment na het eerste jaar (met een maand opzegtermijn). Het driejaars-tarief (eenmalige premiebetaling) blijft overigens gewoon gehandhaafd.

De doorlopende verzekering betekent ook dat voor de duur van de verzekering u recht op provisie blijft houden. Bovendien blijft u ook gekoppeld aan de verzekering, dus in geval van schade of diefstal blijft u het eerste adres voor de klant.

Afschrijving; Vanaf de 61ste maand is een afschrijving van 2,5% per maand van het verzekerd bedrag van toepassing tot een restwaarde van 50%. Na het bereiken van de restwaarde van 50% blijft de verzekerde som tot wederopzegging van de klant op dat niveau.

Gedeeltelijke uitkering in geld; vanaf de 61ste maand kan de klant kiezen voor een uitkering in geld in plaats van in natura (=vervangende fiets).

Om de klant te stimuleren om toch voor een uitkering in natura te kiezen wordt zijn uitkering met 5% verhoogd indien hij de keuze maakt voor natura (=vervangende fiets) via zijn rijwielhandelaar.

Introductie dekking persoonlijke eigendommen; de verzekering wordt uitgebreid met een dekking voor persoonlijke eigendommen tot een bedrag van € 100,-. Deze persoonlijke eigendommen omvatten de fietshelm, fietskleding, fietsbril, sporthorloge of regenkleding. Uitkering is op basis van dagwaarde.

Tweede slot; voor alle fietsen vanaf een verzekerde waarde van € 3500,- gaat een tweede slot verplichting gelden. Dit tweede slot moet een ART** goedgekeurd slot zijn.  De klant moet kunnen aantonen door middel van een nota dat het slot daadwerkelijk is aangeschaft.

Uiteraard kunt u het tweede slot gelijk mee verkopen bij de aflevering van de fiets

 


Terug naar overzicht